Kaj je pretvornik valut?

Pretvornik valut je programska oprema, ki je izdelana z namenom, da pretvarja iz ene valute v drugo, da se lahko primerja vrednost dveh ali več valut. Običajno je ta programska oprema del kakšne spletne strani, kot je recimo www.pretvornik-valut.com ali pa je to mobilna aplikacija, ki si jo lahko naložimo na svoj pameten telefon povsem brezplačno. Pretvornik valut je običajno vezan na trenutno stanje na trgu ali na bančno bazo podatkov glede vrednosti valut.

Da bi pretvorili eno valuto v drugo, uporabnik vpiše znesek denarja (1000€) in izbere valuto v katero bi on/ona rad pretvoril svojo valuto. Nato uporabnik izbere eno ali več valut, za katere bi rad videl razultate.

Pretvorniki valut ciljajo na ohranjanje trenutnih, svežih informacij iz trenutnega trga ali bančnih valutnih podatkov, tako da so izračunane vrednosti vedno pravilne. To jim uspe tako, da programsko opremo povežejo s trenutno valutno pretvorno vrednostjo. Frekvenco na kateri pretvornik valut osvežuje menjalne tečaje, programska oprema običajno dobi od Yahoo pretvornika valut in njegovih osvežitev.

 

Pretvorniki valut so običajno uporabljeni za preverjanje relativne vrednosti valute pred dejansko menjavo denarja v drugo valuto. Predvsem so pretvorniki valut uporabni za kakšna potovanja, kjer zamenjamo veliko različnih držav in posledično tudi veliko denarnih valut. Programska oprema pretvornika valut lahko primerja kateri koli valuti na celem svetu in rezultati so takojšnji, osveženi in prikazujejo rasnično vrednost določene valute.

Točna vrednost določene valute nam lahko koristi kot dejstvo, glede na katerega bomo izračunali koliko denarja imamo v tuji valuti. Kot sem že zgoraj omenil, je pretvornik valut vsekakor dobrodošen na potovanju, saj lahko z njim preprečimo, da bi nas v tujini ogoljufali in nam tako uničili naše potovanje oz. Izlet. Vsekakor je pametno, da imamo pretvornik vedno pri sebi, kar v 21. Stoletju ni prav noben problem, saj imamo pametne telefone skoraj ves čas pri sebi.

Leave a Reply