Maska za obraz

Nezdrav način življenja pogosto na naši koži pusti neljube posledice: staro kožo, gube na obrazu, pojavijo se temni podočnjaki, neprivlačni mozolji …

Najprimernejši način ohranjanja zdrave in vitalne kože je vsakodnevna nega, ki je dobrodošla v vseh starostnih obdobjih, saj se naša koža tako očisti in obnovi. Trendi narekujejo uporabo izdelkov, ki vsebujejo bogate in zdravilne sestavine iz narave. Zakaj si torej ne bi pripravili sveže maske za obraz po naši želji in s sestavinami, ki jih vzamete iz domačega hladilnika?
Nekatere od priljubljenih sestavin, s katerimi si lahko pripravimo masko ali piling za obraz so: kefir,jogurt, limonin sok, avokado, med, skuta, morska sol, mandljevo olje, kvas olivno olje …

V nadaljevanju vam predstavljamo maske za suho kožo , ki si jih v resnici lahko pripravimo tudi sami.

Maska iz jajca je zelo preprosta za pripravo.

Dobro razžvrkljajte eno celo jajce in ga neposredno nanesite na obraz. Ko se jajce na vaši koži popolnoma posuši, pustite naj deluje še 10 minut. Obraz si nato dobro umijte s hladno vodo in na kožo nanesite nekaj kapljic mandljevega ali olivnega olja.

puranatura9

Maska iz avokada je tudi primerna za suho kožo. Dve žlički medu dobro zmešajte z malo zmečkanega avokada, dodajte žličko domačega jabolčnika, sneg enega beljaka, tri žličke olivnega olja in tri žličke kreme, ki ima nevtralen pH faktor. Masko nanesite na obraz kjer naj deluje 20 minut, nato pa si obraz temeljito sperite z mlačno vodo. Vaša koža bo spet navlažena, mehka, esencijalne kisline avokada in jabolčnika pa bodo pripomogle obnovi kožnega tkiva.

Leave a Reply