Previdno in potrpežljivo

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560

Kako je najbolje ravnati s človekom, ki vas utesnjuje? Po navalu prve zaljubljenosti je treba znati partnerja pravočasno ustaviti in mu pojasniti, kakšne so vaše osebne potrebe. Morda se tega ne zavedate takoj, a poskusite lahko tudi pozneje, le da boste potrebovali več potrpljenja.

Ko spozna, da trdno zagovarjate svoja stališča, jih bo sprejel, da vas ne izgubi. Žal to ni tako preprosto, kot se sliši. Najverjetneje se ne boste mogli mirno in brez očitkov pogovarjati z osebo, ki skrbi za vse in tudi za vaše življenje, ki vam je preskrbela streho nad glavo, ki vam ponuja določeno udobje. Toda, velja vztrajati, le vzdržite se očitkov in prepirov, saj ne bi bilo pošteno, da vso krivdo pripišete le partnerju.

 

Navsezadnje ste v tej igri tudi sami dolgo nemo sodelovali, opominjajo psihologi. Zato ne očitajte, da vam česa ne dovoli ali da ne odobrava vaših načrtov. Jasno izrazite svoje želje in ga spodbujajte, da postane dejaven. Da sprememba zanj ne postane prehud zalogaj, jo podprite z ljubeznijo: tudi partner ima skrite želje in stare hobije, morda se želi znova srečati z nekdanjimi prijatelji. Spodbudite ga, pokažite razumevanje in mu pomagajte, da si okrepi samozavest. Partnerja naj spoznata, da morata najprej prevzeti odgovornost vsak zase in šele potem drug za drugega. Oba bi morala verjeti, da je vsak strah odveč in da sta sposobna poskrbeti za svoje življenje – vsak bi lahko živel tudi sam, a le zakaj, če je v dvoje lepše?

Leave a Reply